sabbatøren

“Jeg vil rejse med så mange forskellige venner som muligt”

Skal man tage én stor sabbatårsrejse eller flere små?

To be or not be? Lige så stort et spørgsmål kan være, om man skal tage på én stor rejse, eller dele der ud på flere små. Sabbatøren Cecilie Lolk Nielsen har gjort sig overvejelser om netop dette, og hun deler nu sine tanker i et interview sammen med Amalie Frost FIscher.

Vil du hellere tage én stor rejse eller flere små, og hvorfor?

For mig har det været den bedste løsning at tage flere rejser fremfor én stor, så jeg havde mulighed for at komme afsted med forskellige rejsemakkere og komme på forskellige typer rejser. Jeg er enormt eventyrlysten og vil rigtig gerne ud og prøve en masse ting af, heriblandt forskellige typer rejser og dermed også både korte og lange rejser. Det afgørende har dog været at jeg gerne ville ud og rejse med en masse forskellige af mine veninder.

Cecilie Lolk Nielsen

Jeg vil gerne opleve mange forskellige steder og gerne på forskellige typer rejser - både velgørenhed, opleve kultur, vandre osv, hvilket kan være svært at samle i en. Derfor er det oplagt for mig at sprede det ud på flere mindre rejser, end én stor.

Amalie Frost Fischer

Hvad er de positive og negative sider ved at splitte det op i flere mindre rejser?

Det negative kan være, at det ofte er dyrere, det kræver måske mere planlægning og så kan det være sværere, hvis man har et fast job. På den positive side kan man opleve mange forskellige steder og mange rejseformer, mens man kan stadig opretholde sin daglige rutiner mellem rejserne. Og så kan man opleve at rejse med flere forskellige af sine venner, familie eller helt fremmede på grupperejser. Og så kan man også prøve at rejse alene, hvilket er lidt nemmere, hvis man er afsted en uge, end et halvt år.

Amalie Frost Fischer

Hvilke rejser planlægger du nu?

Lige nu planlægger jeg blandt andet at tage på interrail ned gennem Europa sammen med en veninde. Det vil sige at vi pakker vores rygsække, og tager toget fra en destination til en anden. Der skal selvfølgelig være en basis plan for hvor vi vil hen, men det meste tager vi som det kommer, så rejsen på den måde bliver rimelig fri. Jeg skal også en måned til London, hvor jeg skal arbejde, og bliver betalt med husly og mad. En form for rejse som er lidt mere struktureret og mindre frit, men også mere budgetvenlig. Derudover drømmer jeg om at komme til America, leje en bil og så køre rundt og opleve en helt anden kultur og natur.

Cecilie Lolk Nielsen

Hvor meget planlægger du på forhånd?

Grundlæggende planlægger jeg kun de mest nødvendige ting, såsom husly og transport - ellers så tager jeg det meget som det kommer. Jeg kan godt lide at man har friheden til at stå op, kigge ud af vinduet og så spørge sig selv ”hvad har jeg lyst til at lave i dag?”. På den måde føler jeg ingen unødvendige begrænsninger. Jeg lægger helt klart et budget, og det synes jeg faktisk er en super vigtig ting at gøre. På den måde har man lidt styr hvad man har med at gøre, og så bliver man ikke helt chokeret når man kommer hjem og kigger på bankkontoen. Jeg ligger dog også et budget, hvor der igen er frihed og plads til spontane beslutninger eller en sjov idé. Det er altså et budget hvor der er muligheder fremfor begrænsninger.

Hvad kan man gøre, hvis man gerne vil rejse sådan, men måske ikke kender nogle andre, der også vil?

Jeg har fundet en masse fede virksomheder og rejsehøjskoler, der planlægger gruppe rejser, så der har man mulighed for at tilmelde sig alene og så møde en masse nye mennesker.

Amalie Frost Fischer

På 'Sabbatørens' redaktion vil vi gøre det nemmere at møde nye mennesker i dit sabbatår, og også finde på nye måder du kan finde rejsepartnere, der vil det samme som dig. Hvis du har en god ide til et event eller en artikel, så kontakt os endelig!

sabbatøren